Kernzaken

Coaches en trainers

Het is de missie van Jolien Slavenburg om in deze complexe wereld het handelen vanuit innerlijke wijsheid te versterken, middels de kracht van Intuïtief Leiderschap.
Dat kan zij niet alleen.

Een team van zelfstandige experts helpt haar deze missie vorm te geven. Deze trainers en coaches zijn actief bij in-company vragen op het gebied van intuïtief leiderschap en/of als gastdocent betrokken bij een van de leiderschapsprogramma’s.

Maak hieronder kennis met de coaches en trainers van Kernzaken.

Sanne Vos - Kernzaken

Mooi zijn de stromen die komen uit de bron van het hart.

Sanne Vos

Aandachtig leven, dat is het persoonlijke motto van Sanne Vos.
Dit geldt zowel in haar werk als onze yogadocent, meditatiecoach en retraite-specialist. Daarnaast is zij is de stem achter vele oefeningen in onze leeromgeving. Dus voor veel van onze deelnemers dagelijkse kost om naar te luisteren. Zij is tevens steun en toeverlaat als bureaumanager. Maar wel met ruimte voor verstilling én haar dierbare kleinkinderen.

Sanne was ‘in een vorig leven’ werkzaam als makelaar en interim-manager bij woningcorporaties. Het waren functies die haar vooral energie kostten. Mede daarom zet zij zich graag in voor een organisatie als Kernzaken, waarin het draait om leiderschap in balans.

Sanne is aangesloten bij de SYN, Vereniging Samenwerkende Yogadocenten Nederland

ImageImageImage
Sanne weet een prettige balans te houden bij het heel precies en goed willen doen maar toch ook luchtig en niet dogmatisch waardoor het eerder aanspreekt. Zeer deskundig.
Andreas de With
VP Procurement bij Uniper
Voor mij is het belangrijk om me bewust te zijn van mijn lichaam en veel lichaamswerk te doen. De manier waarop Sanne dat geeft werkt heel fijn voor mij. Vanuit rust en innerlijke kracht, vol aandacht, vol overgave. Dat heeft me geraakt, dank daarvoor.
Research policy advisor at Erasmus MC
Dank voor je fijne en duidelijk doorleefde begeleiding van de lichaamsgerichte oefeningen.
Camiel Engelen
Coaching en consultancy
Erik Frieling

Door meer van ons mens-zijn in het werk te brengen, zijn we beter in staat onze doelen te behalen, samen te werken en te excelleren.

Erik Frieling

Erik is een intuïtieve mensgerichte adviseur en begeleider in hart en nieren. Altijd kijkend naar de hele mens, de organisatie, de vragen die spelen en de potentie die benut kan worden. Hij is ervaren in het begeleiden van leidinggevenden, teams en organisaties bij organisatie- en veranderopgaven.

Als Certified Management Consultant (CMC) is Erik aangesloten bij de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa). CMC is een internationaal erkende certificering die de kwaliteit van het organisatieadviesvak waarborgt.

 LinkedIn

Image
Bijzonder getalenteerd in het luisteren en het stellen van de goede vragen. Met de opbrengsten van de reflecties ging ik geïnspireerd naar huis en ik kon ze direct toepassen in mijn dagelijks werk.
Henk Zielstra
voorzitter College van Bestuur
Cecile Masson

Cécile Masson, een Zwitserse polyglot van origine, is een onafhankelijk consultant die internationaal werkzaam is geweest gedurende bijna drie decennia. Ze wijdt haar energie aan het brengen van harmonie en wederzijds begrip om samenwerking en co-creatie te versterken.

Met een passie voor het opnieuw aanwakkeren van liefde voor het leven, richt Cécile zich op het faciliteren van betekenisvolle interventies over onderwerpen zoals generatief leiderschap, persoonlijke groei, inclusie en duurzaamheid. Ze verweeft de nieuwste inzichten uit de neurowetenschap met de wijsheid van oude tradities.

Haar systemische begrip van uitdagingen zorgt voor een holistische benadering van leiderschap, waardoor haar klanten kernproblemen met precisie en effectiviteit kunnen aanpakken.

ImageImageImageImage
Met heel mijn hart dank ik jou voor je wijsheid en liefde. Dankzij jou heb ik mezelf bereikt. Een groter compliment kan ik je niet wensen.
Manon Wagenaar
DNB
Cécile is voor mij een hele waardevolle coach op de doorontwikkeling van mijn leiderschapsstijl. (…) Na elke ontmoeting met Cécile voel ik me in mijn kracht staan en ben ik weer een stukje verder gegroeid. (…) De internationale contacten die Cécile heeft maakt dat ze vele zaken in universeel en internationaal kader kan plaatsen en dat relativeert en sterkt tegelijkertijd.
Anita Pijpelink
Nederlandse Politica
It is an experience that stimulates alliance, authenticity and team building, also providing many practical tools for an innovative leadership model. Italian participant to feminine leadership program
De afgelopen jaren kwamen we met een vrouwelijke groep bestuurders samen om ervaringen uit te wisselen en een onderwerp uit te diepen. Je hebt deze bijeenkomsten, met vaak uiteenlopende thema’s altijd nauwgezet voorbereid en begeleid. Wij bewaren daar zeer goede herinneringen aan en willen je dan ook heel hartelijk voor danken. Ook zouden we jou aanbevelen aan iedereen die zoekt naar een deskundige en betrokken coach, die goed luisteren combineert met grote kennis van zaken en sociaal inzicht.
Carla Schönknecht, Letty Demmers, Ger van der Velde, Loes Meeuwisse, Jacqueline van Burg, Rian de Feijter, Barbara Oomen

Helping leaders fall in love with life again

Thérèse-Janssen, coach/trainer bij Kernzaken

Als je haast hebt, is het tijd om te gaan zitten!

Thérèse Janssen

Thérèse helpt teams en individuen hun eigen krachten (weer) te ervaren, te mobiliseren en nieuwe impulsen te geven. Ze gaat de confrontatie met milde hand aan, ondersteunt, daagt uit en triggert het proces, wat om ontwikkeling vraagt. Ze intervenieert bij ingewikkelde situaties, brengt teams die moeizaam met elkaar communiceren of weerstand ervaren in beweging met elkaar. Thérèse biedt de veiligheid die voor samenwerken van belang is. Met humor en kwinkslag weet zij vertrouwen te scheppen.
In coaching stimuleert Thérèse om patronen die onbewust verder weg zijn gestopt weer opnieuw te ervaren en daar bewust nieuwe invulling aan te geven. Actief autonome keuzes kunnen maken is daarvan het resultaat.

Thérèse is een intuïtieve vakvrouw met een rationeel-effectief cognitieve therapeutische achtergrond. Ze is mindfulness trainer, gecertificeerd ZKM-coach (zelfconfrontatiemethode) en Co-Active Coach.

Organisaties zijn blij met haar inbreng!

ImageImage
Door het traject dat ik heb doorlopen bij Therese ben ik me bewust geworden van de keuzes die ik heb wanneer ik moet omgaan met lastige situaties. Daardoor ben ik meer ontspannen op mijn werk en in mijn privésituatie. Thérèse heeft mij laten zien dat ik kan veranderen. Dat heeft mij verrijkt als mens en als functionaris.
Leo van Olderen
Hoofd Personeelszaken SGOB
Hoe beleef je je werk? En hoe gaat het team met elkaar om? Bij die vragen liet Thérèse ons als gemeentelijke beleidsadviseurs stilstaan. Dat deed ze bijzonder scherp: In de open en veilige sfeer die ze creëerde, durfden we onszelf kwetsbaar op te stellen en gevoelige teamzaken te bespreken. Daarmee hebben we een flinke stap naar een beter functionerend team gezet.
Martine Bruinink en Ellis Spikmans
Gemeente Horst aan de Maas
Dorenda Brinkman

Dorenda werkt al zo’n 25 jaar als trainer, coach en opleider. Veelal in het domein van zorg, welzijn en onderwijs. Ze is goed in staat om te zien wat er nodig is in zowel de individuele ontwikkelvragen van professionals als in een team. Haar kracht ligt in het intuïtief aanvoelen wat er nodig is om een vervolgstap te maken in die ontwikkeling. Vanuit haar eigen authenticiteit is ze erg uitnodigend en past ze in alle lagen van een organisatie.

“In mijn visie op leren geloof ik erin dat leren en ontwikkelen tot stand komt door het nemen van eigen verantwoordelijkheid en ruimte geven aan pijnpunten. Mijn kracht ligt in het enthousiasmeren en verleiden van mensen om benieuwd te zijn of te worden naar hun eigen ontwikkelpunten. Daarbij passen elementen als nieuwsgierig zijn, fouten durven maken en grenzen herkennen, waarderen én overschrijden waar het nodig is en kan.”

ImageImageImageImageImageImage
Dorenda heeft een scherp oog voor leer- en ontwikkelingsprocessen en heeft zichtbaar plezier in het begeleiden ervan. Dit doet ze op geheel authentieke wijze waardoor ze heel dichtbij zichzelf blijft en de ander uitnodigt om ook dicht bij zichzelf te blijven en van dááruit een volgende stap te zetten in zijn of haar ontwikkeling.
Ardwi Klein Entink
Hoofddocent opleiding Social Work deeltijd
Dorenda heeft een ochtend van deskundigheidsbevordering verzorgd over zelfsturend leren voor ons team. Dat deed ze goed voorbereid, zorgvuldig, met oog voor wat er nodig was, interactief en informatief. Ze sloot goed aan bij de dynamiek van de groep qua tempo, sfeer en leervragen. Met verstand van zaken heeft ze het proces begeleid op een manier waarop iedereen geactiveerd werd. De reacties van het team waren zeer positief; vorm en inhoud sloten goed aan bij de behoefte. Ik raad Dorenda van harte aan!
Anouk Poll
Docent en supervisor Social Work deeltijd
Dorenda weet snel de kern uit je verhaal te herkennen en stelt dan ook direct de vragen waarvan je nog niet wist dat je ze nodig had. Ze is iemand die met veel oprechtheid en humor je tot inzichten laat komen die je écht verder brengen.
Anne Flint
Teamleider zorg bij Radboud UMC
Dorenda is voor mij een coach die op een empathische, maar ook duidelijke manier jezelf in de spiegel laat kijken. Ze durft de goede vragen te stellen. Waarbij ze daarnaast veel aandacht heeft voor de balans tussen dat wat je denkt en wat je voelt. Mij heeft dat erg geholpen meer naar mijn lijf te luisteren. Daarnaast zet Dorenda haar eigen kwetsbaarheid ook mooi in. Samen met een vleugje humor mooie ingrediënten om samen te groeien.
Mirjam de Stigter
Teammanager ziekenhuis
Gedurende mijn opleiding Management in de zorg is Dorenda mijn coach in persoonlijk leiderschap geweest. Ik ben Dorenda dankbaar voor hetgeen wat zij mij in de afgelopen 2,5 jaar heeft bijgebracht. Ik ervaar Dorenda als een toegankelijke, ruimdenkende en meelevende coach die streeft naar het bereiken van mijn (persoonlijke) doelen en mij hierin op een prettige manier ondersteund/begeleid.Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik mij in de afgelopen 2,5 jaar heb ontwikkeld tot wie ik nu ben en daarin heeft Dorenda een grote rol gespeeld. O.a. zij heeft mij hierbij in mijn kracht gezet, waardoor ik mij tevens heb ontwikkeld op vlakken waarvan ik mij niet bewust was dat ik mij nog wilde/moest ontwikkelen. Het werken aan en bereiken van mijn doelen zie ik dan ook als succesvol.
Marieke Messink
Teamleider bij Azora
Dorenda is door haar open nieuwsgierige blik in staat om snel te achterhalen wie haar coachies zijn. Een coach die in staat is naast je te gaan staan en vanuit eigen ervaringen, kennis en prikkelende werkvormen in staat is om jou aan het werk te zetten.Daardoor kan zij goed bij mij aansluiten, was er snel sprake van een veilig samenwerkingsklimaat waarin zowel Dorenda als ik mij kwetsbaar op konden stellen. Vanuit daar was het mogelijk om tot de kern te komen en een doorontwikkeling op persoonlijk (leiderschaps) vlak te kunnen maken.
Marjolein Kappes
Teamleider bij Siza

Ontwikkeling komt tot stand door het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

Peronne Ewijk, coach bij Kernzaken

Zijn gaat over alle aspecten van ons als mens. Los van rollen of ervaringen.

Péronne Ewijk

Péronne is trainer en coach persoonlijke ontwikkeling. Intuïtief, krachtig, alert en met compassie geeft ze vertrouwen aan hen die zichzelf willen ZIJN.

“Persoonlijke – ziels- ontwikkeling is voor mij altijd leidend geweest. Actrice-ondernemer-docent-trainer-coach; iedere functie heeft me daarin verder gebracht. Alert, verbindend en met compassie voor de mens vertrouw ik intuïtief op wat er nu nodig is.”

Péronne is gastdocent in de Leergang Intuitief Leiderschap (charismatisch presenteren). Deze training verzorgd zij op verzoek ook in-company. Daarnaast begeleidt zij teams en en heeft ze met Jolien trajecten begeleid voor grote groepen in een internationale organisatie.

Image
I praise myself very lucky that I get to be guided and supported by such an extra-ordinary person such as Péronne, and I hope to have her as a coach and lifestyle guidance for many more years. I can recommend Péronne to everyone who is ready to really change and develop themselves from their core.
Cécile Cremer
Entrepreneur | Global President of LaFutura Trend Network
Ester Rutten

Ester heeft altijd een goed contact gehad met haar innerlijke stem. Haar grootste drijfveer is de verbinding te zoeken met de mensen op haar levenspad. In de uitdagende rol als werkende moeder en het samenwerken hierin met haar man, heeft zij geleerd dat het om heldere en liefdevolle communicatie draait in het leven. In eerste instantie met jezelf en van daaruit met de ander. Ze ziet dat dit voor iedereen geldt, in alle situaties in het leven en dat het een heel waardevol leerproces is. Ze doet dan ook niets liever dan anderen helpen bij dit leerproces.

Ester stelt je snel op je gemak, luistert goed en stelt de juiste vragen om je te helpen je weer bewust te worden van je innerlijke stem en drijfveren. Daarbij werkt ze met effectieve technieken om oude pijn, angst en belemmerende overtuigingen los te kunnen laten. Dit zorgt voor heelheid, rust en ruimte voor jezelf en tegelijkertijd voor de ander.

Ester is als coach betrokken bij Kernzaken. Haar grote kracht ligt in het 1 op 1 werken.

Image
Bijzonder aan Ester is haar vermogen om te luisteren zonder te oordelen, te doorgronden wie je echt bent en je aan het denken te zetten, zodat je zelf in staat bent om beslissingen te maken die voor jou goed zijn. Haar oprechte empathie en liefde voor de medemens in combinatie met haar brede kennis van diverse coaching technieken maakt dat zij in staat is snel tot de kern door te dringen. Zij is spiritueel zonder zweverig te zijn en professioneel en direct zonder directief te zijn. Als je op zoek bent naar een coach die je kan helpen om – op privé of zakelijk gebied – je eigen pad (terug) te vinden of de communicatie met anderen te verbeteren kan ik Ester van harte aanbevelen!
Lise Kjellevold
stafjurist/advocaat, orde van advocaten Gelderland
Ester Rutten, coach/trainer bij Kernzaken

Het is zo waardevol om te luisteren naar je innerlijke stem en daar trouw aan te blijven. De levensenergie kan stromen en door dit met de wereld om je heen te delen, wordt het alleen maar sterker.

Penny Senior-Kernzaken

De schoonheid van het leven begint als je beslist jezelf te zijn.

Penny Senior

Het is Penny Seniors’ ervaring dat wanneer zij dicht bij zichzelf is en haar intuïtie volgt zij de meeste vreugde ervaart. Iets dat lange tijd niet vanzelfsprekend was in een bewogen leven. Uiteindelijk bracht dit haar bij levensmissie: mensen helpen hun ware vrijheid te ervaren. Penny werkte jarenlang als particulier adviseur bij de Rabobank toen ze besloot een andere koers te varen. Eerst door samen met haar man vorm te geven aan zijn grote droom, namelijk het opzetten van een succesvolle horeca exploitatie. Vervolgens door haar eigen missie concreet richting te geven als zelfstandig coach en adviseur.
Haar levenservaring, gerichte opleidingen en sterke intuïtie maken haar tot een integere coach en facilitator, die snel de kern van de zaak raakt en perspectief en houvast biedt voor passende keuzes.

Gecertificeerd coach in de MATRIX-methode (opheffen van blokkades in een gesprek) en in systemisch werk (opstellingen).

Penny is vaste coach in de Leergang Intuïtief Leiderschap, begeleidt mensen 1 op 1 in organisaties.

ImageImage
Toen Penny in de gaten kreeg dat ik me destijds op een kruispunt bevond waar ik maar geen keuze leek te maken, heeft zij haar kwaliteiten aangewend om te achterhalen waardoor ik klem zat. Haar advies opvolgen en iets doen wat volledig buiten mijn comfort zone lag, was een enorme stap die ik zonder haar hulp en inzichten nooit genomen zou hebben. Het bleek voor mij een kantelpunt te zijn waar ik voor altijd met dankbaarheid op terug zal kijken.
Angelique
trainer, teamcoach
Penny heeft een snelle observatie en is doortastend, waardoor ze tot de kern van het vraagstuk komt en dus ziet waar de oorzaak ligt. Ze is zeer toegankelijk en heeft een zuivere intentie, waardoor je je al snel op je gemak voelt om samen met haar aan je eigen ontwikkeling te willen werken. Dat heeft me heel veel gebracht. Bovenal is ze een heel mooi mens die echt iets toe te voegen heeft. I love Penny!
Winny van Lieshout
Adviseur Particulieren
Marianne Geurts

Al jaren vraagt Marianne zich af: hoe verduurzaam ik het effect van (leiderschaps-)training, coaching en advies? Hoe voorkom ik symptoombestrijding? En hoe kan training en coaching iets wezenlijks bij de ander raken, zodat er écht iets duurzaams verandert?
Zij ziet in de praktijk dat dit het beste werkt als ‘ontwikkeling’ een vanzelfsprekend onderdeel in werk (en leven) is. Om dit te realiseren heeft ze de oplossing gevonden in een specifieke aanpak in een mix van online en live training & coaching die naadloos aansluit bij Kernzaken. Op haar eigen wijze, geïnspireerd door haar eigen leven, jarenlange werkervaring en professionele leermeesters.
Als bedrijfskundige startte ze haar carrière als Human Resource & Organisatie Advisor, in de profit sector. In 2006 richtte zij haar eigen onderneming op als business coachtrainer en consultant, voor zowel de profit- als de non-profit sector. Tevens verzorgde ze colleges op de vakgroep Bedrijfskunde op de Universiteit Wageningen.

Marianne is betrokken bij incompany trajecten van Kernzaken.

ImageImageImage
In zorgorganisaties is het van eminent belang om onze medewerkers in het primaire proces, heel direct en in het belang van de klant, besluiten te kunnen laten nemen. Zowel naar individuen als naar de teams en het management heeft Marianne ons geholpen om slagkracht te ontwikkelen. Haar analytisch vermogen en de drive om te schakelen naar de ’tien’ hebben onze medewerkers op een uitdagend spoor gezet.
Drs. J.M. Hofmans
Directeur Bijzondere Zorgconcepten
Marianne is in staat gebleken een groep mensen snel te laten ontwikkelen richting bekwame, zelfbewuste facilitators. Ze beheerst zowel het vakmanschap om mensen de noodzakelijke vaardigheden bij te brengen als ook het talent om de sfeer te creëren die nodig is om te kunnen groeien. Ze is het water, de kunstmest en het zonnetje tegelijk!
Frans van der Steen
R&D Manager, Marel Meat Processing BV
Marianne verstaat de kunst van het luisteren, waarbij ze ook hoort wat niet benoemd wordt. Door gebruik te maken van haar inlevingsvermogen, kennis en ervaring weet ze elke keer weer de juiste inzichten en verhalen voor dat moment aan te reiken, waardoor het antwoord op de hulpvraag als vanzelf lijkt te ontstaan. Marianne is als mens respectvol, geduldig en betrokken en in staat om ontwikkeling te sturen zonder belerend te zijn.
Wendy Duijvesteijn
P&O Praktijk Steijnbers
Marianne Geurts, coach/trainer bij Kernzaken

Laten we de potentie in samenwerkingen en in onszelf benutten, door zelfreflectie en dialoog te integreren in ons werk.

Maak ook kennis met het ondersteunende team!

Eerste kennismaking

Image

Lichtpuntje ontvangen?

Inspirerende berichtjes in je mailbox
Klik hier om je aan te melden
Image

Verbeter je resultaten drastisch

Leer je intuïtie zuiver inzetten
Klik en download praktische tips
Kernwandeling Kernzaken

Je leiderschap op een intuïtieve manier versterken?

Heldere focus in 20 minuten
Download en luister dan deze kernwandeling