Kernzaken

Het bedrijf van Jolien Slavenburg.

De wereld is uitermate complex en dat kan je bewuste denken niet aan, zo blijkt uit gedegen onderzoek.

“Ik geloof dat de vraagstukken waar organisaties zich nu voor gesteld zien, andere oplossingen vragen. Wijsheid is nodig om in de complexiteit alle mogelijkheden te betrekken. Intuïtie is daarin je meest wijze raadgever, degene die het groter geheel overziet en jouw aandeel daarin helder maakt. Het helpt je te zien wat er werkelijk speelt, krachten van mensen te bundelen en slagvaardig te handelen.

Kernzaken reikt praktische handvatten aan om mensen in bedrijven met de kracht van intuïtie in verbinding te stellen.
De ‘aantrekkelijke missie’ waar Jolien met haar team naar toe werkt:

Over een paar jaar is het normaal dat in boardrooms in heel Nederland de vraag wordt gesteld: ‘Wat is jouw eerste ingeving? Wat zegt je intuïtie je hierover?’
“Het functionele gebruik van intuïtie waarin Kernzaken voorop gaat, zal de komende jaren breed ingezet gaan worden in organisaties.”

 

Maak hieronder kennis met het team van Kernzaken.

Jolien Slavenburg

Jolien Slavenburg  heeft haar werk volledig toegespitst op het bekrachtigen van het nieuwe leiderschap, waarin het versterken van intuïtie een cruciale rol speelt. Zij startte haar loopbaan met de behandeling van militairen en veteranen die met een oorlogstrauma terugkeerden van onze missies. Ze ontdekte hoezeer het juiste doen op het juiste moment op de proef kan worden gesteld en wat de consequenties daarvan zijn. Deze inzichten nam ze mee naar het bedrijfsleven, waar ze nu 25 jaar directieleden en high professionals begeleidt om vanuit eigen wijsheid hun impact en draagvlak te versterken. Zowel in 1 op 1 trajecten, tijdens het begeleiden van verandertrajecten, en in intensieve groepsprogramma’s heeft ze haar sporen ruimschoots verdiend.

Jolien is tevens als lector verbonden aan Nyenrode Business University in diverse Leadership Programs.

Varen op een sterk innerlijk kompas resulteert in persoonlijk geluk en  toekomstbestendige organisaties.

Sanne Vos

Aandachtig leven, dat is het persoonlijke motto van Sanne Vos. Dit geldt zowel in haar werk als onze yogadocent, meditatiecoach en retraite-specialist. Daarnaast is zij is de stem achter vele oefeningen in onze leeromgeving. Dus voor veel van onze deelnemers dagelijkse kost om naar te luisteren. Vijf jaar lang was ze tevens steun en toeverlaat als bureaumanager. Ze vond het echter tijd om deze taken over te dragen aan de jonge generatie en meer ruimte te hebben voor verstilling én haar dierbare kleindochters.

Sanne was ‘in een vorig leven’ werkzaam als makelaar en interim-manager bij woningcorporaties. Het waren functies die haar vooral energie kostten. Mede daarom zet zij zich graag in voor een organisatie als Kernzaken, waarin het draait om leiderschap in balans.

Mooi zijn de stromen die komen uit de bron van het hart.

Maartje Laarakker

Maartje studeerde bedrijfseconomie en ging daarna als junior-controller aan de slag in het bedrijfsleven. Zij kwam er echter al snel achter dat de harde financiële wereld niet de omgeving is waar zij gelukkig wordt. Haar passie voor sport, organisatieveranderingen en persoonlijke ontwikkeling heeft haar uiteindelijk in contact gebracht met Kernzaken. Jolien en Maartje delen dezelfde sport en zijn via deze weg ook tot de ontstane samenwerking gekomen. Met ondernemerschap in haar bloed heeft ze er nu voor gekozen om een sprong in het diepe te maken en is ze voor zichzelf begonnen.

Binnen Kernzaken is ze aan de slag gegaan als Bureaumanager. Ze zal samen met de rest van het team Kernzaken verder gaan professionaliseren en zo verdere groei mogelijk maken.

Maartje Laarakker

What’s your WHY?

Penny Senior

Het is Penny Seniors’ ervaring dat wanneer zij dicht bij zichzelf is en haar intuïtie volgt zij de meeste vreugde ervaart. Iets dat lange tijd niet vanzelfsprekend was in een bewogen leven. Uiteindelijk bracht dit haar bij levensmissie: mensen helpen hun ware vrijheid te ervaren. Penny werkte jarenlang als particulier adviseur bij de Rabobank toen ze besloot een andere koers te varen. Eerst door samen met haar man vorm te geven aan zijn grote droom, namelijk het opzetten van een succesvolle horeca exploitatie. Vervolgens door haar eigen missie concreet richting te geven als zelfstandig coach en adviseur.
Haar levenservaring, gerichte opleidingen en sterke intuïtie maken haar tot een integere coach en facilitator, die snel de kern van de zaak raakt en perspectief en houvast biedt voor passende keuzes.

De schoonheid van het leven begint als je beslist jezelf te zijn.

Cor-Jan Bruggeman

Talent is worden wie je bent.

Cor-Jan Bruggeman

Als ‘directiefluisteraar’ zet Cor-Jan zijn kwaliteiten als onafhankelijk denker, visionair en inlevend vermogen volledig in. Mensen zijn wie ze zijn en door hun bewust te maken van hun gedrag, te laten begrijpen waar dit vandaan komt en te combineren met hun natuurlijke talenten, kunnen zij daadwerkelijk zijn wie ze zijn. Hiermee kunnen zij de leider worden die niet harder werkt, maar vanuit balans het geheel overziet, effectief besluiten neemt en sturing geeft. Hij reikt mensen de sleutel tot succes vanuit hun daadwerkelijke ‘zijn’ aan.

Cor-Jan werkt vanuit ‘zijn’ 3 kernwaardes: veiligheid, authenticiteit en (zelf)reflectie met mensen aan hun leiderschaps- en persoonlijke vraagstukken. Hij helpt mensen hun eigen ‘veiligheid’ te creëren, van waaruit zij een ‘secure base’ kunnen zijn voor anderen. Niet langer gegijzeld door hun eigen beperkende overtuigingen en zelfbeeld. Volledig, altijd en overal zichzelf (authentiek) kunnen zijn. De natuurlijke talenten ten volste benutten door het toepassen van effectieve (zelf)reflectie en zo ruimte creëren om continue (persoonlijke) groei mogelijk te maken. Het fundament creëren, van waaruit noodzakelijke veranderingen worden gerealiseerd en het aanwezige potentieel wordt benut.

Laten we de potentie in samenwerkingen en in onszelf benutten, door zelfreflectie en dialoog te integreren in ons werk.

Marianne Geurts

Al jaren vraagt Marianne zich af: hoe verduurzaam ik het effect van (leiderschaps-)training, coaching en advies? Hoe voorkom ik symptoombestrijding? En hoe kan training en coaching iets wezenlijks bij de ander raken, zodat er écht iets duurzaams verandert?
Zij ziet in de praktijk dat dit het beste werkt als ‘ontwikkeling’ een vanzelfsprekend onderdeel in werk (en leven) is. Om dit te realiseren heeft ze de oplossing gevonden in een specifieke aanpak in een mix van online en live training & coaching die naadloos aansluit bij Kernzaken. Op haar eigen wijze, geïnspireerd door haar eigen leven, jarenlange werkervaring en professionele leermeesters.
Als bedrijfskundige startte ze haar carrière als Human Resource & Organisatie Advisor, in de profit sector. In 2006 richtte zij haar eigen onderneming op als business coachtrainer en consultant, voor zowel de profit- als de non-profit sector. Tevens verzorgde ze colleges op de vakgroep Bedrijfskunde op de Universiteit Wageningen.

Als je haast hebt, is het tijd om te gaan zitten!

Thérèse Janssen

Thérèse helpt teams en individuen hun eigen krachten (weer) te ervaren, te mobiliseren en nieuwe impulsen te geven. Ze gaat de confrontatie met milde hand aan, ondersteunt, daagt uit en triggert het proces, wat om ontwikkeling vraagt. Ze intervenieert bij ingewikkelde situaties, brengt teams die moeizaam met elkaar communiceren of weerstand ervaren in beweging met elkaar. Thérèse biedt de veiligheid die voor samenwerken van belang is. Met humor en kwinkslag weet zij vertrouwen te scheppen.
In coaching stimuleert Thérèse om patronen die onbewust verder weg zijn gestopt weer opnieuw te ervaren en daar bewust nieuwe invulling aan te geven. Actief autonome keuzes kunnen maken is daarvan het resultaat.

Thérèse is een intuïtieve vakvrouw met een rationeel-effectief cognitieve therapeutische achtergrond. Ze is mindfulness trainer, gecertificeerd ZKM-coach (zelfconfrontatiemethode) en Co-Active Coach.

Ester Rutten

Ester heeft altijd een goed contact gehad met haar innerlijke stem. Haar grootste drijfveer is de verbinding te zoeken met de mensen op haar levenspad. In de uitdagende rol als werkende moeder en het samenwerken hierin met haar man, heeft zij geleerd dat het om heldere en liefdevolle communicatie draait in het leven. In eerste instantie met jezelf en van daaruit met de ander. Ze ziet dat dit voor iedereen geldt, in alle situaties in het leven en dat het een heel waardevol leerproces is. Ze doet dan ook niets liever dan anderen helpen bij dit leerproces.

Ester stelt je snel op je gemak, luistert goed en stelt de juiste vragen om je te helpen je weer bewust te worden van je innerlijke stem en drijfveren. Daarbij werkt ze met effectieve technieken om oude pijn, angst en belemmerende overtuigingen los te kunnen laten. Dit zorgt voor heelheid, rust en ruimte voor jezelf en tegelijkertijd voor de ander.

Bijzonder aan Ester is haar vermogen om te luisteren zonder te oordelen, te doorgronden wie je echt bent en je aan het denken te zetten, zodat je zelf in staat bent om beslissingen te maken die voor jou goed zijn. Haar oprechte empathie en liefde voor de medemens in combinatie met haar brede kennis van diverse coaching technieken maakt dat zij in staat is snel tot de kern door te dringen. Zij is spiritueel zonder zweverig te zijn en professioneel en direct zonder directief te zijn. Als je op zoek bent naar een coach die je kan helpen om – op privé of zakelijk gebied – je eigen pad (terug) te vinden of de communicatie met anderen te verbeteren kan ik Ester van harte aanbevelen!
Lise Kjellevold
stafjurist/advocaat, orde van advocaten Gelderland

Het is zo waardevol om te luisteren naar je innerlijke stem en daar trouw aan te blijven. De levensenergie kan stromen en door dit met de wereld om je heen te delen, wordt het alleen maar sterker.

Zijn gaat over alle aspecten van ons als mens. Los van rollen of ervaringen.

Péronne Ewijk

Péronne is trainer en coach persoonlijke ontwikkeling. Intuïtief, krachtig, alert en met compassie geeft ze vertrouwen aan hen die zichzelf willen ZIJN.

“Persoonlijke – ziels- ontwikkeling is voor mij altijd leidend geweest. Actrice-ondernemer-docent-trainer-coach; iedere functie heeft me daarin verder gebracht. Alert, verbindend en met compassie voor de mens vertrouw ik intuïtief op wat er nu nodig is.”