Midzomerdagdroom Kernzaken

Midzomerdagdroom

Ontdek jouw verhaal voor de nieuwe tijd

Van 10.00 tot 22.00 uur in Lusthof de ommuurde tuin in Renkum.

Stap 24 juni in het oog van de storm

In de wereld stormt het. Als je niet uitkijkt word je meegezogen in die krachten en raak je verstrikt in de kakafonie van verhaallijnen. Zonder daar iets mee te dienen, weg van jouw kern.
En er is een plek waar het altijd stil is. Geen geluid, geen beweging, middenin het tumult.

In het oog van de storm ga je luisteren en herijken. Wie ben jij en wat is jouw plek in het leven, in jouw werkgebied en in het grotere geheel?

midzomerdagdroom kernzaken

Rond de langste dag van het jaar komen we samen op een mooie plek in de natuur om te leren wat de ‘the circle of life’ ons  te bieden heeft.

 

Onder begeleiding van Jolien Slavenburg met als gasttrainers Beitske Bouman en Martijn Meima.

Helaas, je kunt je niet meer aanmelden. Welkom op ons volgende evenement! (Check hiervoor de agenda op de homepage)

Het verhaal van deze dag

De verstreken houdbaarheidsdatum van het winst narratief

Een van die oude verhalen waar we niet mee verder kunnen, is het verhaal over winst. Dit leidt tot focus op korte termijneffecten, gericht op eigen belang en eigen behoud. Die innerlijke drang naar steeds meer, steeds beter, nog meer ontwikkeling en nog meer succes. Herken je die in jezelf? En waar komt die vandaan?

Het nooit genoeg zijn, het altijd meer en beter, is uitputtend. Niet alleen voor jou als mens, ook voor de aarde. 

Wordt deze niet ingegeven door de misvatting dat als er geen groei is, we stilstaan en onszelf niet ontwikkelen? Daarin stellen we niet alleen ons eigen individuele leven voorop maar zijn we ook geneigd organisaties te zien als eenheden die gericht dienen te zijn op zelfbehoud.

Maar welk verhaal past ons dan wel en leef jij voor?

Leren van de natuur

In de natuur is er niets dat voor eeuwig groeit. Alles komt en gaat, verandert en sterft op den duur weer, waarbij het sterven geen falen is, maar weer voedingsbodem voor iets anders. Cognitief kunnen we ons daar best een voorstelling van maken. Maar wat gebeurt er als je je op een dieper niveau leert verbinden met die natuur en die als bron kunt gebruiken voor jouw rol in het geheel? 

Onder de bezielende begeleiding van Beitske Bouma (bioloog, schrijver en filosoof) ga je ervaren hoe je echt kunt luisteren naar de natuur, en welke inzichten dit biedt voor jouw plek in het geheel.

Generatie opstellingen

Vroegere volkeren handelden vanuit de verbinding met deze natuur. Wanneer de Native Americans nadachten over hoe ze met de aarde om diende te gaan, gingen ze hiervan uit: ‘Denk zeven generaties vooruit, en bedenk dan hoe je zou willen leven, wat je achter wilt laten voor de generaties die na je komen’. En voor de aarde is zeven generaties mensen nog niet eens een fractie van een seconde!

Zeven generaties, welke vorige generaties kan jij je nog voorstellen, en welke toekomstige generaties zie je voor je? Het is bijna niet te bevatten wat dit voor jou betekent, hier in deze tijd.

Samen met Martijn Meima (systeem opsteller, auteur en business coach), ervaar je welke kracht er vrij komt als een breder tijdsbesef letterlijk plek krijgt in de ruimte. Ontdek hoe je deze kracht benut in het verdiepen van jouw rol en plek in het geheel.

 

Kampvuur verhalen

Vanuit de opgedane beleving ontstaat een perspectief waarmee je een versie van jouw verhaal kunt creëren in het moment. Inspiratie die vorm krijgt voor jezelf en anderen. Iedere generatie kent de kracht van saamhorigheid door het delen van verhalen. Hier kunnen de verschillende perspectieven en verhalen elkaar versterken en een voedingsbodem vinden in jezelf. Inspiratie om naar huis te nemen.

We sluiten de dag af bij het kampvuur, waarin we met elkaar delen wat gezegd mag worden.

Locatie en kosten

We vertoeven op een unieke plek, temidden van de gewassen met daarnaast het bos.
De Ommuurde Tuin ligt in de historische moestuin van koning Willem III op Landgoed Oranje Nassau’s Oord in het Renkums beekdal. Het wordt omsloten door een prachtige oude muur. Sinds 1999 is de tuin een productief agro-ecologisch tuinbouwbedrijf van één hectare. Hier worden ruim 400 verschillende eetbare gewassen geteeld: groenten, fruit, kruiden en eetbare bloemen van historische, moderne en wilde soorten. Hier wordt samengewerkt met de natuur, om zo een veerkrachtig, biodivers ecosysteem te genereren.

De investering voor deze dag bedraagt 775,- (ex btw) inclusief koffie, thee, lunch, diner, borrel en versnaperingen.