mBIT Leiderschap

Een holistische aanpak voor (innerlijk) leiderschap

In dit programma ontdekken we de mogelijkheid die mBIT biedt aan leiders om in een snel veranderende samenleving stevig verankerd te blijven in zichzelf. Je wordt uitgenodigd om de kracht van je meervoudige intelligenties (hoofd-, hart- en buikhersenen) te verkennen en te benutten om tot wijze inzichten en effectieve besluiten te komen.

Deze masterclass bestaat uit:

• Een persoonlijke intake (online)
• Theoretisch programma van 1 ochtend (online)
• Praktische training van 1 dag (op locatie)

Waarom deze masterclass?

Het beslissingslandschap is in toenemende mate aan het veranderen, o.a. door de systemische impact van globalisering. Organisaties zijn veelal complex door veeleisende klanten, stakeholders en de toenemende concurrentie waardoor ook het individu onder druk komt te staan. Door nieuwe media en AI zijn sociale verhoudingen binnen één generatie radicaal veranderd en is er een versnelling opgetreden in alle domeinen van de samenleving. Hierdoor zijn velen het contact met zichzelf en anderen uit het oog verloren. Deze tijd vraagt een type leiderschap dat aansluit bij deze ontwikkelingen.

Wat is mBIT?

mBIT bouwt voort op neurowetenschappen, cognitieve linguïstiek, positieve psychologie en gedragsmodellering om een geïntegreerde aanpak te bieden die tastbare resultaten oplevert. Door de combinatie van wetenschap, oude wijsheidstradities en een praktische methode biedt mBIT een krachtig kader voor het verrijken van je leiderschapsstijl.

mBIT benadrukt drie belangrijke concepten:

  • Het is een holistische benadering van de mens en van leiderschap en stimuleert ons aanpassingsvermogen in verschillende contexten.
  • Plasticiteit van onze breinen: mBIT omarmt neurowetenschappelijke inzichten die aantonen dat ons lichaam veel plastischer is dan eerder gedacht. Dit betekent dat we onze breinen voortdurend kunnen veranderen waardoor we nieuwe paden kunnen creëren voor persoonlijke groei en ontwikkeling.
  • Vastzittende blokkades elimineren: mBIT’s innovatieve aanpak helpt je vastzittende blokkades te elimineren, onbewuste angsten onder ogen te zien, authentieke verlangens te ontdekken en uiteindelijk gewenste prestaties te bereiken.

Wat brengt dit programma jou?

  • Een bewezen methodiek die de hartintelligentie centraal stelt.
  • Een manier om je innerlijke dialogen/lichaamssignalen beter te doorgronden en van daaruit helderheid te creëren voor jezelf en je omgeving.
  • Een methodiek die je besluitvorming aanzienlijk kan verbeteren door je focus te verleggen.

Deze dag wordt voor Kernzaken gefaciliteerd door gastdocent Cécile Masson. Zij is adviseur, mBIT mastercoach en internationaal trainer/facilitator, gespecialiseerd in leiderschapsontwikkeling. Tevens is ze schrijfster en moeder van twee volwassen kinderen. Cécile woont samen met haar partner in Zuid-Frankrijk van waaruit ze mensen online en op locatie begeleidt.

Data, locatie en tijden

Wanneer:

  • Intake op afspraak (online)
  • Training online: 27 maart van 9.00 uur tot 11.30 uur
  • Training op locatie: 5 april van 9.00 uur tot 17.00 uur

Waar:

Conferentieoord Samaya te Werkhoven (prachtige locatie in het midden van het land)

(De onlinetraining wordt opgenomen, mocht je niet live aanwezig kunnen zijn).
De groepsgrootte is beperkt tot maximaal 12 personen. Dit programma vormt een module binnen het jaarprogramma Intuïtief Meesterschap, maar we bieden ook de unieke mogelijkheid voor maximaal vijf individuele deelnemers om hier apart aan deel te nemen.

Wees er snel bij!