9 tips om het vakantiegevoel vast te houden op je werk!
vakantiereeks 9 tips vakantiegevoel vasthouden op je werk

Het vakantiegevoel, met zijn vrijheid en zorgeloosheid, brengt ons welverdiende rust. Maar hoe nemen we die positieve energie mee naar ons dagelijks leven? Vakantie biedt ons de kans om te ontdekken wat ons echt voedt en waar we gelukkig van worden.

 

Wat voedt jou op vakantie?

Voor mij is een zeilvakantie op de Waddenzee de ultieme manier om op te laden. De combinatie van zon, wind, natuur en stilte brengt mij nieuwe energie. Of het nu gaat om actief bezig zijn zoals zeilen en zwemmen, of ontspannen met een goed boek, deze momenten zijn essentieel voor mijn welzijn. Ook de aanwezigheid van geliefden draagt bij aan dit gevoel van voldoening.

In deze laatste blog van onze zomerreeks, sluiten we af met 9 tips voor dagelijks gebruik. Sommige zijn de revue al gepasseerd, anderen zijn nieuw. Wat wordt jouw persoonlijke top 3?

 

Tips om het vakantiegevoel vast te houden

  1. Dagelijkse momenten van plezier: Maak dagelijks tijd voor iets dat je blij maakt, zoals zingen in de auto of wandelen in de natuur.
  2. Vergeet prestatiedruk: Doe iets zonder dat het nuttig hoeft te zijn, zoals een hobby of meditatie.
  3. Geniet van kleine geluksmomenten: Sta bewust stil bij kleine dingen die je gelukkig maken, zoals een kopje koffie in de ochtendzon of de glimlach van iemand op straat.
  4. Plan mini-vakanties: Maak regelmatig tijd voor korte uitstapjes of activiteiten die je normaal alleen op vakantie zou doen.
  5. Digitale detox: Neem regelmatig afstand van je schermen, leg die telefoon en laptop als het even kan weg als je thuis bent. En staar op een werkdag geregeld naar buiten of maak een klein ommetje om je geest te verfrissen.
  6. Leer nee zeggen: Stel je jezelf vaker de vraag: als ik hier ja op zeg, waar zeg ik dan nee tegen? Vaak zeg je dan indirect nee tegen (privé) zaken die juist belangrijk voor je zijn.
  7. Wees mindful: Oefen mindfulness om meer aanwezig te zijn in het moment. Het is een cliché, maar er is echt alleen maar nu en precies in het moment zijn er vrijwel nooit acute zorgen. Dwing jezelf geregeld te stoppen met denken over zaken waar je op dit moment niet per se iets mee moet.
  8. Creëer een vakantiehoekje thuis: Richt een plek in je huis in waar je je altijd ontspannen voelt. Gebruik dit om te mediteren, te schrijven, mooie muziek te luisteren of boeken te lezen die jou echt voeden.
  9. Count your blessings! Sta ook regelmatig stil bij alle zaken waar je dankbaar voor bent. Wil je hier meer over weten, lees dan het vorige artikel in de vakantiereeks.

 

vakantiereeks vakantiegevoel op je werk tips

Vakantie en leiderschap

Het behouden van het vakantiegevoel in het dagelijks leven is cruciaal voor leiders. Door goed voor jezelf te zorgen, straal je meer helderheid, energie en empathie uit naar anderen. Dit komt niet alleen ten goede aan je eigen welzijn, maar bevordert oprecht de creativiteit en productiviteit binnen jouw team. Door dagelijks tijd te nemen voor persoonlijke rust versterk je jouw leiderschapskwaliteiten en inspireer je anderen om hetzelfde te doen.

Zou jij jouw vakantiegevoel mee willen nemen in jouw werk als leider, maar kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Volg dan de cursus Introductie Intuïtief Leiderschap (goud).

 

Ben je benieuwd naar meer tips? Lees dan het vorige artikel: Werkstress? Count your blessings! in deze vakantiereeks!


Meer ontspanning?

De natuur is een krachtige omgeving om met de juiste begeleiding tot essentiële inzichten te komen over jouw toekomstkoers.Een coach-yourself- dag in de natuur kan je daar heel goed bij helpen. Nu is het weer er nog geschikt voor. Plan hem vandaag nog in je agenda!


Jolien helpt leiders vanuit een scherpe intuïtie de juiste beslissingen te nemen voor morgen. Zij is een ervaren coach, trainer en spreker. Naast haar bedrijf Kernzaken, werkt zij als partner bij Het Geweten van Toezicht en 51°Noord en is ze als gastdocent Intuitief Leiderschap verbonden aan diverse leiderschapsprogramma’s op Business University Nyenrode.

 

Ontdekken hoe je vanuit pure, intrinsieke rust kunt leven en leidinggeven?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan om die vrijheid na je vakantie bij je te blijven dragen. Je kunt de afspraak ook direct in mijn agenda plannen.

Check ook de agenda voor ons aanbod van dit najaar.

Jolien Slavenburg