Werkstress? Count your blessings!
vakantiereeks werkstress count your blessings

Je kent beslist dat bijzondere vakantiegevoel! Die lichtheid die vanzelf ontstaat, wanneer tijd, werkstress en moeten geen factoren zijn… Dit is hoe we een eerder blogartikel van deze vakantiereeks begonnen.

Maar er is een moment van terugkeren, weer aan het werk gaan. En dan komt werkstress weer onverminderd op je pad. De klok lijkt je leven weer te bepalen. Je voelt de verantwoordelijkheid voor je familie, je team, afdeling, klanten, organisatie en je wil alles zo goed mogelijk doen.

Waarschijnlijk heb je net als ik het verlangen om dat gemak, die lichtheid van de vakantie mee te nemen in je dagelijks leven. Net als de aanvaarding dat niet alles te sturen is en dingen lopen zoals ze mogen gaan. Je wil kunnen blijven genieten van die kleine dagelijkse geluksmomenten en wegblijven uit de prestatiedruk en werkstress.

 

Tip: Count your blessings!

Persoonlijk sluit ik elke dag af door stil te staan bij alles waar ik die dag specifiek dankbaar voor ben. Wat waren die mooie momenten voor jou vandaag? Die prachtige opmerking van je dochter aan de ontbijttafel, dat inzicht uit dat interessante artikel, die collega die zo blij was met jullie gesprek, de zon die op je bureau scheen… Laat het weer even de revue passeren, zodat je de parels herkent en als cadeau binnen laat komen.

 

Alles wat aandacht krijgt groeit

Breid dit reflectiemoment uit met de vraag wat je die dag gegeven hebt, waar je trots op bent en wat je ontdekt of geleerd hebt vandaag. En… val met een glimlach in een verkwikkende slaap, als basis voor weer een nieuwe dag vol vakantie-lichtheid.

 

vakantiereeks werkstress count your blessings

Praktische tips voor ontspanning

Het integreren van ontspanning en innerlijke rust in je dagelijkse routine vereist bewuste aandacht en zelfreflectie. Neem de tijd om te mediteren, te sporten of gewoon even niets te doen. Deze momenten van rust maken een significant verschil in hoe je met de uitdagingen van het leven omgaat. Als je hierin een routine voor jezelf ontwikkelt, wordt het steeds makkelijker en pluk jij daar de vruchten van.

Het integreren van ontspanning in je dagelijks leven helpt bij het versterken van je leiderschapskwaliteiten. Door structureel momenten van rust en zelfreflectie te plannen, ga je beter om met stress en verantwoordelijkheid. Dit creëert een positieve en productieve werkomgeving waarin teamleden zich gewaardeerd voelen en groeien. Uiteindelijk draagt het vakantiegevoel, dat je hiermee bewust in je werkende leven integreert, bij aan een gebalanceerd en vervullend leven. Je zult merken dat je met meer energie en inspiratie je doelen bereikt.

Ben je benieuwd naar meer tips? Lees dan het vorige artikel: Leiderschap vanuit ontspanning of druk? en het volgende artikel: 9 Tips om het vakantiegevoel vast te houden op je werk! in deze vakantiereeks!


Meer tips?

Download kosteloos mijn e-book over krachtige resultaten door slim gebruik van je intuïtie.


Meer info en brochures

Onze leiderschapsprogramma’s op een rij 

Jolien Slavenburg