Intuïtie versus instinct: Je intuïtie als kompas

Zakelijk zelfvertrouwen?

Eerlijk gezegd had ik er nooit over nagedacht of ik dat heb of niet. Ik doe vooral waarin ik geloof. Maar drs. Jikkie Hans is er heel helder over: hoe groter je eigenwaarde, hoe sterker en overtuigender je bent in gesprekken, vergaderingen of onderhandelingen.

Dus interviewt ze mensen voor haar podcast Zakelijk zelfvertrouwen en nodigde ze ook mij uit voor een interview. Deze beluister je in de aflevering Intuïtie versus instinct: je intuïtie als kompas.

Intuïtie versus Instinct: wat heb jij hieraan?

Het werd een openhartig en voor mij verrassend gesprek. Door de mooie vragen die ze stelde en de vertrouwdheid die er ontstond, deelde ik ervaringen die normaal helemaal niet voorop staan. Ik kreeg zelf ook nieuwe inzichten. Want waarom doe je wat je doet, en ook hoe je ze doet?

Maar wat heb jij daar aan?

Dat was voor mij een oprechte vraag, omdat het zo persoonlijk is. Ik deelde de podcast maar met enkelen en legde het voor. Ik kreeg terug dat het ook een universeel verhaal is. Over je intuïtie als kompas gebruiken, over de functie van niet weten en toch handelen, over leiderschap vanuit verbinding en vanuit een gezamenlijke bedoeling in plaats vanuit overtuigingskracht. Over….

Intuïtie versus impact: je intuïtie als kompas. Podcast

Ik zou zeggen oordeel vooral zelf, als je van podcasts houdt tenminste! 🙂

En als je geluisterd hebt naar Intuïtie versus instinct (tijdens een langere autorit bijvoorbeeld) laat me dan weten wat jij eruit haalt, ik ben echt benieuwd!

Lichtpuntje:

Intuïtie is niet alleen een vaag gevoel,
het is een krachtige bron van leiding in het nemen van beslissingen

Wil je intuïtie effectief inzetten in je zakelijke beslissingen?

 

Boek nu een inspiratiegesprek en ontdek hoe.

Anouk