De onderstroom in leiderschap: durf dieper te duiken!

Durf dieper te duiken

De onderstroom in leiderschap: een term die je misschien wel eens hebt gehoord. In leiderschap worden we vaak geconfronteerd met uitdagingen die dieper gaan dan wat aan de oppervlakte zichtbaar is. Het begrijpen en navigeren van deze ‘onderstroom’ is essentieel voor het versterken van veerkracht en het stimuleren van groei. Zowel op persoonlijk als op organisatieniveau.

In de dynamiek van persoonlijke ontwikkeling en teamdynamiek komen vaak verborgen emoties, onuitgesproken overtuigingen en complexe interpersoonlijke relaties naar voren. We zijn geneigd ons te richten op de golven aan de oppervlakte – de zichtbare uitdagingen en doelen die voor ons liggen. Echter, door de moed te hebben om dieper te duiken, om ons over te geven aan de diepten van de onderstroom, openen zich nieuwe mogelijkheden.

Erken de onderstroom in leiderschap

Het erkennen van deze onderstroom in leiderschap vraagt om een subtiele benadering van leiderschap. Door te luisteren naar de onderstroom en open te staan voor de systemische dynamiek, komen we tot nieuwe inzichten: wat ligt er op dieper niveau ten grondslag aan conflicten, stroperigheid of stagnatie van groei? Zien wat er werkelijk speelt en daarop acteren, vraagt om compassie, intuïtie en een bereidheid om comfortabele grenzen te doorbreken.

Toekomstgerichte besluiten nemen, vraagt om de onderstroom binnen de persoonlijke en professionele context te verkennen.

Want hoe denk jij dat het begrijpen van de ‘onderstroom’ jou kan helpen een betekenisvolle koers te varen? Of hoe denk jij dat het begrijpen van de onderstroom van leiderschap de dynamiek binnen jouw team of organisatie verandert?

Ik kijk ernaar uit om jouw inzichten te horen.

Lichtpuntje:

“Man has only to sink beneath the surface and he is free”

Jacques Yves Cousteau

Wil je leren om vanuit je innerlijk weten betere keuzes te durven maken?

 

Wil je ontdekken hoe je de onderstroom binnen jouw team of organisatie erkent en effectief navigeert? Of hoe jij inzicht krijgt in wat er voor jou echt toe doet?

Meld je dan nu aan voor onze eendaagse Masterclass ‘Antwoorden uit de onderstroom’. Als deelnemer aan deze workshop nodig ik je uit om samen met ons dieper te duiken, om de kracht van systemische opstellingen te ervaren en de onderstroom binnen je persoonlijke en professionele context te verkennen.

11 april 2024, De Vuurvlieg Nijmegen.

Vicky Stox