Werkstress? Count your blessings!

Vakantiegevoel in een verantwoordelijk bestaan (5)

Je kent beslist dat bijzondere vakantiegevoel! Die lichtheid die vanzelf ontstaat, wanneer tijd en moeten geen factor zijn. Maar er is een moment van terugkeren, weer aan het werk gaan. En dan komen alle appèls weer onverminderd op je pad. De klok lijkt je leven weer te bepalen. Je voelt de verantwoordelijkheid voor je familie, je team, afdeling, klanten, organisatie en je wil alles zo goed mogelijk doen.

Waarschijnlijk heb je net als ik het verlangen om dat gemak, die lichtheid van de vakantie mee te nemen in je dagelijks leven. Net als de aanvaarding dat niet alles te sturen is en dingen lopen zoals ze mogen gaan. Je wil kunnen blijven genieten van die kleine dagelijkse geluksmomenten en wegblijven uit de prestatiedruk.
Hoe brengen we hier ‘vakantie-lichtheid’ in?

Tip. Count your blessings!

Persoonlijk sluit ik elke dag af door stil te staan bij alles waar ik die dag specifiek dankbaar voor ben. Wat waren die mooie momenten voor jou vandaag?
Die prachtige opmerking van je dochter aan de ontbijttafel, dat inzicht uit dat interessante artikel, die collega die zo blij was met jullie gesprek, de zon die op je bureau scheen. Laat het weer even de revue passeren, zodat je de parels herkent en als cadeau binnen laat komen.
Je kunt dit reflectiemoment uitbreiden met de vraag wat je die dag gegeven hebt, waar je trots op bent en wat je ontdekt of geleerd hebt vandaag.
En… val met een glimlach in een verkwikkende slaap, als basis voor weer nieuwe een dag vakantie-lichtheid.


Meer tips?

Lees ook het vorige deel in deze serie: Open of naakt?

Of download kosteloos mijn e-book over krachtige resultaten door slim gebruik van je intuïtie.


Meer info en brochures

Leiderschapreflectie weekend Koers bepalen vanuit intuïtief leiderschap, van 29 september t/m 1 oktober

Onze leiderschapsprogramma’s op een rij

( De leergang Intuïtief Leiderschap, heeft de start-assessments in september, groepsstart oktober. De leergang Intuïtief Meesterschap, start-assessment vanaf september, groepsstart januari 2024.

Jolien Slavenburg