Je vakantiegevoel meenemen in een verantwoordelijk bestaan

Vakantiegevoel in een verantwoordelijk bestaan (deel 3)

Je kent beslist dat bijzondere vakantiegevoel! Een lichtheid die vanzelf ontstaat, wanneer tijd en moeten geen factor zijn.Het versterkt zich, wanneer je veel in de natuur bent en als de dagen hun eigen natuurlijke ritme ontvouwen. Het evenwicht verschuift van doen naar zijn. Je hoofd verstilt, je ervaart je omgeving intenser. Landschappen komen sterker bij je binnen en het gevoel van geluk en vrede kan zijn weg vinden.

Ik ervoer dit tijdens het zeilen op de Waddenzee. Het geluk van zon en wind op mijn huid, het kleurenspel en uitgestrektheid van het landschap, geliefden om mee heen, meegenomen worden in inspirerende boeken.

Dreigt nu de klok je leven weer te bepalen? Drukken alle verantwoordelijkheden weer op je, terwijl je zo graag dat ruime gevoel wil behouden?

Tip. Herbeleef dat ruime gevoel

Als je merkt dat je weer in de denk- of piekerstand schiet, zet dan heel bewust je zintuigen naar buiten verder open. Ervaar de ruimte boven, onder en naast je en voel hoe uitgestrekt die is. Ineens kun je verder kijken en horen, zie je weer wat er allemaal is. En valt je oog op een mooi detail in je omgeving en kun je je verwonderen. Het helpt je om je weer bewust te zijn dat je ‘maar’ een onderdeel bent van een groter geheel waardoor je minder met de illusies van je eigen realiteit samenvalt. Ook de vraag: Wat doet er nu echt toe?, helpt je relativeren.


Meer tips?

  1. Lees ook deel 2 en 4 van deze reeks.
    Als je vakantie nog voor de deur staat, lees dan hier hoe je voorkomt dat je al je (werk)neigingen mee op reis neemt.
  2. De natuur is een krachtige omgeving om met de juiste begeleiding tot essentiële inzichten te komen over jouw toekomstkoers.Een coach-yourself- dag in de natuur kan je daar heel goed bij helpen. Nu is het weer er nog geschikt voor. Plan hem vandaag nog in je agenda!
  3. Vanaf nu Leiderschap nemen vanuit innerlijke wijsheid en rust? Ontdek hoe op het leiderschaps-reflectieweekend van 29 september -1 oktober  (Nog twee plaatsen beschikbaar).

Jolien helpt leiders vanuit een scherpe intuïtie de juiste beslissingen te nemen voor morgen. Zij is een ervaren coach, trainer en spreker. Naast haar bedrijf Kernzaken, werkt zij als partner bij Het Geweten van Toezicht en 51°Noord en is ze als gastdocent Intuitief Leiderschap verbonden aan diverse leiderschapsprogramma’s op Business University Nyenrode.

 

Ontdekken hoe je vanuit pure, intrinsieke rust kunt leven en leidinggeven?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan om die vrijheid na je vakantie bij je te blijven dragen. Je kunt de afspraak ook direct in mijn agenda plannen.

Check ook de agenda voor ons aanbod van dit najaar.

Jolien Slavenburg