Kan jij wijze besluiten onder druk nemen?

Wijze besluiten onder druk nemen… we moeten het allemaal wel eens doen. Heb je het gevoel dat je veel onder druk staat? Dan ben je niet alleen. Wat voor jou geldt, geldt ook voor de mensen om je heen, voor je organisatie, de maatschappij, de aarde… Ergens weet je wel dat het anders kan, zelfs anders moet, maar hoe dan? Het lijkt vaak makkelijker om in de rush mee te gaan dan in deze drukte je innerlijke rust te (her)vinden en van daaruit te handelen. Want onder druk “denkt” jouw systeem dat daar nu even geen tijd voor is.

Geloof je dat af en toe vertragen een voorwaarde is om je bijdrage te leveren in deze tijd?

Hoe zou het zijn als je door vaker even naar binnen te keren, ontdekt dat je blik breder wordt en je meer perspectieven ziet? Dat je veel beter weet wanneer je direct moet handelen en wanneer even niets doen de beste oplossing is. Dat je minder brandjes blust en vaker wijzere interventies kan plegen. Dat je ontspannen bent en tegelijkertijd meer wezenlijks bereikt in minder tijd. Zou je dan willen leren vertragen, ook als het voelt alsof je daar geen tijd voor hebt?

Wijze besluiten onder druk

Kalmeren en handelen vanuit innerlijke rust, zorgt dat naast je hoofd, ook je hart en intuïtie meedoen in besluitvorming.

Je intuïtie versterken, dat is wat je in onze programma’s leert. De intelligentie van je hoofd, hart en buik gaan beter samenwerken om tot wijze besluiten te komen. En meer dan dat. Want het gaat ook over voelen wat er voor jou wezenlijk toe doet. Wat jou vervulling geeft en hoe jij in de wereld wil staan. Hoe meer je dat in beeld hebt, hoe meer je vanuit jouw kern kunt leven. En zo ook leiding en betekenis geven aan anderen en het grotere geheel. Laat de stormen dan maar om je heen razen, jij kunt dan in het oog van de orkaan staan, waar het volstrekt windstil is.

 

Klaar voor deze stap?
Kijk hier voor een leiderschapsprogramma op jouw maat
Eerst een kleine stap? Klik hier
Next step? Kijk hier

Jolien