Vakantiegevoel in een verantwoordelijk bestaan (2)

Ook jij kent beslist dat bijzondere vakantiegevoel! De lichtheid die vanzelf ontstaat, wanneer tijd en moeten geen factor zijn. De kracht van vakantie is dat je beter stilstaat bij wat jou voedt, waar jij van geniet en daar ook vorm aan geeft. 

Misschien vind je dat ook op vakantie lastig om te doen. Het kan zijn dat je graag de controle houdt over hoe de zaken lopen (controlestand), of dat je juist te druk bezig bent met het naar de zin maken van de mensen om je heen, waardoor je je eigen behoeften vergeet (weggeefstand). In dat geval kunnen deze tips je verder helpen.

Wat voedt jou op vakantie?

Mijn ziel wordt gevoed tijdens een zeilvakantie op de Waddenzee. Het geluk van zon en wind op mijn huid, het kleurenspel en uitgestrektheid van het landschap en de geluiden van het water en de vogels. Maar ook doordat mijn geliefden om me heen zijn.  En door actief bezig te zijn; met stevige wind achter het roer, bezig met de zeilen van de boot. Of door te zwemmen, te zwerven over een drooggevallen zandplaat of te fietsen op een waddeneiland. Ik laad ook op door de stilte. Of dit nu tijdens een lange tocht is, mediterend op een stil plekje in het groen of lekker onderuit met een mooi boek.

Waarschijnlijk heb je net als ik het verlangen om dat gemak, die lichtheid, mee te nemen in je dagelijks leven. Net als de aanvaarding dat niet alles te sturen is en dingen lopen zoals ze mogen gaan. Je wil kunnen blijven genieten van die kleine dagelijkse geluksmomenten en wegblijven uit de prestatiedruk.

Hoe brengen we hier ‘vakantie-lichtheid’ in en voed jij jezelf? Zodat je daarmee beter voor jezelf en anderen zorgt?

Tip! Doe elke dag iets dat je fijn vindt en je ziel voedt.

Iets doen wat niet persé nuttig is, werkt enorm heilzaam. Of dat nou zingen is in de auto of een mooie podcast of prachtig nummer luisteren, even de natuur in, fysiek bezig zijn zonder prestatiedruk, mediteren, lezen. Het helpt je om jezelf geestelijk en fysiek te voeden. Al is het maar 10 minuten per dag, sla het nooit over!

Fysiek bezig zijn, natuurbeleving en verstilling combineren? Download hier de audio met een kernwandeling van 20 minuten. Ideaal voor tijdens de (lunch)pauze, om daarna weer fris en ontspannen aan de slag te gaan.

Meer tips?

Lees ook de vervolgdelen in deze serie voor meer tips:

deel 3  Je vakantiegevoel meenemen

deel 3.2 Leiderschap vanuit ontspanning of druk?

deel 4  Open of naakt?

deel 5 Werkstress? Count your blessings!

 

Jolien helpt leiders vanuit een scherpe intuïtie de juiste beslissingen te nemen voor morgen. Zij is een ervaren coach, trainer en spreker. Naast eigenaar van Kernzaken, is zij partner bij Het Geweten van Toezicht en 51°Noord . Zij is tevens als gastdocent Intuïtief Leiderschap verbonden aan diverse leiderschapsprogramma’s op Business University Nyenrode.

 


Vanuit pure, intrinsieke rust leven en leidinggeven?

Vraag een kennismakingsgesprek aan om samen stil te staan bij wat jou daarin het beste kan passen.Plan alvast een gesprek in mijn agenda.

Je bent ook van harte welkom op ons leiderschaps-retraiteweekend (29 september-1 oktober). Ervaar wat leven en werken vanuit een heldere koers en innerlijke rust voor jou kan betekenen. Nog enkele plaatsen beschikbaar, 

Jolien Slavenburg