Hoe kom je van ‘moeten’ naar ‘willen’?
Ik zal het je eerlijk bekennen, als ik terug van vakantie kom, bekruipt me eerst een gevoel van: nu moet ik weer…
Terwijl ik echt de dingen doe waar ik blij van word, zowel zakelijke als privé.


Hoewel ik geneigd ben er gelijk weer in te springen en gewoon aan de slag te gaan, doe ik iets anders. Ik neem eerst echt ruimte om weer scherp te stellen hoe ik koers wil bepalen voor de komende tijd. Dat doe ik nooit alleen, ik laat me spiegelen en ik neem er de tijd voor. Dit helpt me enorm om in de drukte steeds terug te keren van moeten naar willen en zelf stevig aan het roer te blijven.

Hoe je dat vervolgens blijft doen, vertel ik in deze korte video hieronder (klik op de foto)

Om steeds van moeten naar willen te gaan is het heel belangrijk te weten waar je heen wil en vanuit welke diepere missie dit van belang is voor jou en je omgeving. Zeker omdat oude structuren en houvasten steeds meer omvallen en nieuwe systemen zich nog moeten ontwikkelen. Dit vraagt stevigheid in jezelf en je koers.

Hoe je vervolgens uit dat moeten blijft, ook bij het uitvoeren van die rotklusjes, vertel ik hier:

Lichtpuntje:

Met de juiste intentie verandert ‘ik moet’ in ‘ik wil’.

Aan de slag?

We ondersteunen je daar graag in het scherpstellen van jouw richting tijdens het leiderschapsreflectie-weekend van 17-19 september ‘Koers bepalen voor de nieuwe tijd’.
In een persoonlijk intakegesprek stellen we samen je vraag scherp voor het weekend. De groep is klein, zodat er veel persoonlijke aandacht is. Na het weekend begeleiden we je online om ook echt op koers te blijven.

 

Schrijf je snel in.
Debbie van Cleef