Keuzes maken vanuit het hoofd of vanuit het hart?
De lampen staan opgesteld, de camera’s en microfoons zijn gericht en daar gaan we!
‘Hoe weet je of de keuze die je maakt vanuit je hart komt, of vanuit je hoofd?

En waar zit dat verschil precies in en hoe weet je dat?
Of is ‘weten’ hier niet de juiste vraag?’
Ik voel me net een zomergast tijdens het langere gesprek met Sjanett de Geus van Transformatie podcast.

Van hoofd naar hart gaan, hoe werkt leiderschap op dit niveau? En is het niet beter rationele keuzes te maken?
En waar is intuïtie een antwoord op?

In deze korte video geef ik mijn visie op leiderschap en deel ik waar die lange podcast over gaat, mocht je zin hebben in verdieping:

Lichtpuntje:

We willen in de kern allemaal hetzelfde. Als je in spannende tijden geneigd bent te handelen vanuit zelfbehoud, raak je juist de verbinding met anderen kwijt. Het enige wat je dan hoeft te doen is een stap terug zetten: adem goed door, herken dat je in de illusie bent gestapt van ‘ik-versus wij’ en stel jezelf de vraag: wat kan ik hier bijdragen? En je bent alweer terug van weggeweest!

Liever een live ervaring?

Neem vooral even contact op, er starten verschillende programma’s die naar mijn gevoel naadloos aansluiten bij wat er nu nodig is, waar ik super enthousiast over ben. Maar het gaat niet om mij.  Wel om wat het beste aansluit bij jouw wens of vraag.

Debbie van Cleef