Slim en effectief vergaderen

Zit jij soms ook vol frustraties in een vergadering?
Niet gek hoor, want slim en effectief vergaderen is een van meest complexe aangelegenheden op het werk. Het vraagt nogal wat om met elkaar via goede beeldvorming en meningsvorming naar gedragen besluiten te komen. En je herkent vast dat de besluiten die genomen worden, puur gebaseerd op de beschikbare feiten, vaak niet de best verklaarbare zijn.
Allerlei onbewuste processen hebben een vaak doorslaggevend effect op het eindresultaat. En krijg die input maar eens op tafel!

Ben jij meer een denker, een voeler of een doener?

Ik heb een filmpje voor je opgenomen met drie valkuilen waar je tijdens zo’n vergadering met beide benen in kunt stappen (afhankelijk van je type). En hoe je daar met een paar simpele tips snel weer uitstapt natuurlijk!

Heb jij tips om slim en effectief te vergaderen?

Heb jij andere tips die je helpen je intuïtie bewuster te gebruiken in een vergadering? Laat het me weten en ik verwerk ze in een volgende opname.

 

Jolien Slavenburg