Een cadeautje voor jou: ontspannen in 5 seconden

Dit is een ontregelende tijd. Voor je het weet verlies je jezelf. Stress zorgt voor verkramping en maakt zaken zwaarder dan nodig. En je bent er beslist minder effectief door. Wil jij, juist nu, daadkrachtig en liefdevol blijven in je leiderschap? Dan is het voor iedereen fijner als jij je kunt blijven ontspannen.

Ik heb een korte podcast voor je ingesproken die je in 5 seconden helpt om je spanning te ontladen en weer lichtheid te voelen. Omdat dit de basis is voor alles.

Kun jij wel wat lichtheid gebruiken in deze dagen? Beluister de korte podcast. Veel plezier ermee!

 

Podcast ” in 5 seconden lichter”

Wat is connectie is tussen ontspanning en krachtig leiderschap?

Ontspanning is de basis van alles. Om vertrouwen te voelen en uit te stralen. Om de stem van je intuïtie te horen en wijze besluiten te nemen. Om liefdevol te zijn naar jezelf en naar anderen en om draagvlak te creëren in je omgeving.

En ontspannen gedurende een verantwoordelijke (werk)dag vinden we vreselijk lastig. Alsof dat pas ‘s avonds mag op de bank. En vaak lukt het dan pas met een wijntje erbij.

In de Leergang Intuïtief Leiderschap leren mensen hoe ze elk moment opnieuw die rust in zichzelf kunnen hervinden.
In een aparte online bewustzijnstraining leer je verstillen, ontspannen, en je intuïtie versterken. Daarvoor een kwartiertje per dag inpassen vraagt nogal wat in een overvol bestaan. Maar elke keer opnieuw zijn de deelnemers  verbaasd over wat het hen direct oplevert.

Als we daar individueel op terugblikken in de leiderschapscoaching is de rode draad snel zichtbaar: over wat er mogelijk wordt als dat extra laagje verkramping eraf gaat. Vanuit die helderheid handel je in hele uitdagende situaties zoveel wijzer. Dat geeft jezelf veel, maar blijkbaar werkt het veel breder door. Tot je verrassing word je ineens gevraagd voor dat grote project dat al lang een wens van je was, of vraagt die koppige CEO  jou om advies. Magisch!
Een kleine illustratie:

‘Wat fijn dat het nu veel minder hectisch is op je werk!’

Dat kreeg Manou terug van haar man. ‘Je bent daardoor veel relaxter’.  Ze heeft een eigen advocatenkantoor en is moeder van drie jonge kinderen. ‘Maar’, vertelt ze me, ‘het is helemaal niet minder hectisch. Ik sta er alleen met veel meer ontspanning en zelfvertrouwen in.’

Meer gemak en creativiteit

‘Ik had me niet eens gerealiseerd dat die online training een belangrijk onderdeel was’, vertelt Rian, een drukbezette directeur me. ‘Dan was ik misschien niet eens in dit programma gestapt. Stil zitten en naar binnen gaan is niet echt mijn ding. Maar ik vind het nu zo fijn! Ik reageer ook echt anders op mijn omgeving.’ Ze vertelt over ingrijpende zaken die ze nu met zoveel gemak en creativiteit oppakt. Dat dwingt respect af bij haar omgeving. Ze krijgt meer voor elkaar.

Daarna praat ik met Joris, een bevlogen ondernemer over de veranderingen die hij door wil voeren in twee besturen. Hij komt druk pratend binnen en wil alles zo snel mogelijk fixen, maar hoe overtuigt hij de rest? Gelukkig herkent hij nu direct in welke valkuil hij gestapt is. We doen een oefening die hem binnen enkele minuten bij zijn intuïtie brengt. De inzichten volgen razendsnel. Ik zie nu een andere man. Niet de pusher, maar degene die vanuit vertrouwen gaat doen wat de situatie het beste dient. En daar zelf helemaal ok mee is.

Uit de verkramping

Wat deze beoefening mezelf vooral brengt is dat zaken er lichter van worden. Elke dag is er wel weer een andere game om in te duiken en ontzettend serieus te nemen.  Wat wel verandert is de manier waarop ik ermee om ga. Waardoor ik steeds voorbij de illusie van de maakbare wereld kan gaan. Zoals nu voor ons allemaal gebeurt. Dat ik daarmee ook prettiger voor mijn omgeving wordt en beter in mijn werk sta is mooi meegenomen. 😉

Veel plezier met de podcast en deel gerust.

 

Jolien Slavenburg

Jolien Slavenburg