Een cadeautje voor jou: ontspannen in 5 seconden

Een cadeautje voor jou: ontspannen in 5 seconden

Voor de meesten van ons is het een superdrukke tijd. Voor je het weet ren je gestresst de kerstdagen in. Stress zorgt voor verkramping en maakt zaken zwaarder dan nodig. En je bent er beslist minder effectief door.Voor iedereen fijner als jij kunt ontspannen.

Ik heb een korte podcast voor je ingesproken die je in 5 seconden helpt om je spanning te ontladen en weer lichtheid te voelen. Omdat dit de basis is voor alles.

Veel plezier ermee!

Podcast ” in 5 seconden lichter”

Stilzitten is niet zo mijn ding…

Wat de connectie is tussen ontspanning en beter persoonlijk leiderschap? Laat je inspireren door de ervaringen van deze mensen.

Een onderdeel van de leergang intuïtief leiderschap is de online bewustzijnstraining. Leren ontspannen, en je intuïtie versterken. Daarvoor een kwartiertje per dag inpassen vraagt nogal wat in een overvol bestaan. Maar stuk voor stuk zijn de deelnemers (die in november gestart zijn) verbaasd over wat het hen nu al oplevert.

Deze week voerde ik de individuele gesprekken met deze mensen. Wat een feestje!

“Wat fijn dat het nu veel minder hectisch is op je werk!”

Dat kreeg een van hen terug van haar man.” Je bent daardoor veel relaxter”.  Ze heeft een eigen advocatenkantoor en is moeder van drie jonge kinderen. “Maar”, vertelt ze me, “het is helemaal niet minder hectisch. Ik sta er alleen met veel meer ontspanning en zelfvertrouwen in.”

Meer gemak en creativiteit

“Ik had me niet eens gerealiseerd dat die online training een belangrijk onderdeel was”, vertelt een drukbezette directeur me. “Dan was ik misschien niet eens in dit programma gestapt. Stil zitten en naar binnen gaan is niet echt mijn ding. Maar ik vind het nu zo fijn! Ik reageer ook echt anders op mijn omgeving.” Ze vertelt over ingrijpende zaken die ze nu met zoveel gemak en creativiteit oppakt. Dat dwingt respect af bij haar omgeving. Ze krijgt meer voor elkaar.

Daarna praat ik met een bevlogen ondernemer over de veranderingen die hij door wil voeren in twee besturen. Hij komt druk pratend binnen en wil alles zo snel mogelijk fixen, maar hoe overtuigt hij de rest? Gelukkig herkent hij nu direct in welke valkuil hij gestapt is. We doen een oefening die hem binnen enkele minuten bij zijn intuïtie brengt. De inzichten volgen razendsnel. Ik zie nu een andere man. Niet de pusher, maar degene die vanuit vertrouwen gaat doen wat de situatie het beste dient. En daar zelf helemaal ok mee is.

Uit de verkramping

Eigenlijk gaan alle gesprekken over hetzelfde. Over wat er mogelijk wordt als dat extra laagje verkramping eraf gaat. Hoeveel ruimte en inzicht dat geeft. Vanuit die helderheid handel je in hele uitdagende situaties zoveel wijzer. Dat geeft jezelf veel, maar blijkbaar werkt het veel breder door. Tot je verrassing word je ineens gevraagd voor dat grote project dat al lang een wens van je was, of vraagt die koppige leidinggevende jou om advies. Magisch!

Wat deze beoefening mezelf vooral brengt is dat zaken er lichter van worden. Elke dag is er wel weer een andere game om in te duiken en ontzettend serieus te nemen. Dat stopt nooit. Wat wel verandert is de manier waarop ik ermee om ga. Dat ik daarmee ook prettiger voor mijn omgeving word en beter in mijn werk sta is mooi meegenomen. 😉

Kun jij wel wat lichtheid gebruiken in deze drukke donkere dagen? Beluister de korte podcast!

Veel plezier ermee!

 

Jolien Slavenburg

Jolien Slavenburg

Leave a reply