Vakantie-lichtheid in een verantwoordelijk bestaan – deel 5

Ook jij kent beslist die bijzondere vakantie-lichtheid! De lichtheid die vanzelf ontstaat, wanneer tijd en moeten geen factor zijn.

Maar er is een moment van terugkeren, weer aan het werk gaan. En dan komen alle appèls weer onverminderd op je pad. De klok lijkt je leven weer te bepalen.
Je voelt de verantwoordelijkheid voor je familie, je team, afdeling, klanten, organisatie en je wil alles zo goed mogelijk doen.

Waarschijnlijk heb je net als ik het verlangen om dat gemak, die lichtheid, mee te nemen in je dagelijks leven. Net als de aanvaarding dat niet alles te sturen is en dingen lopen zoals ze mogen gaan. Je wil kunnen blijven genieten van die kleine dagelijkse geluksmomenten en wegblijven uit de prestatiedruk.
Hoe brengen we hier ‘vakantie-lichtheid’ in?

Tip! Count your blessings

Persoonlijk sluit ik elke dag af door stil te staan bij alles waar ik die dag specifiek dankbaar voor ben. Wat waren die mooie momenten voor jou vandaag?
Die prachtige opmerking van je dochter aan de ontbijttafel, dat inzicht uit dat interessante artikel, die collega die zo blij was met jullie gesprek, de zon die op je bureau scheen, laat het weer even de revue passeren, zodat je de parels herkent en als cadeau binnen laat komen. En… val met een glimlach in een verkwikkende slaap, als basis voor weer nieuwe een dag vakantie-lichtheid.


Meer tips? Lees Vakantie-lichtheid in een verantwoordelijk bestaan – deel 1 t/m4

Of download kosteloos mijn e-book over krachtige resultaten door slim gebruik van je intuïtie.


Meer info en brochures

Exclusieve leiderschapsretraite Toekomstkoers bepalen van 29 oktober t/m 3 november 2018.

9 maanden leergang intuïtief leiderschap, leidinggeven vanuit verbinding en daadkracht van dit najaar.

Jolien Slavenburg