Vakantie-lichtheid in een verantwoordelijk bestaan – deel 4

Ook jij kent beslist die bijzondere vakantie-lichtheid! De lichtheid die vanzelf ontstaat, wanneer tijd en moeten geen factor zijn.

De kracht van vakantie is dat je beter stilstaat bij wat jou voedt, waar jij van geniet en daar ook vorm aan geeft.

Misschien vind je dat ook op vakantie lastig om te doen. Het kan zijn dat je graag de controle houdt over hoe de zaken lopen (controlestand), of dat je juist te druk bezig bent met het naar de zin maken van de mensen om je heen, waardoor je je eigen behoeften vergeet (weggeefstand). In dat geval kan deze tip uit deel 2 van deze reeks je verder helpen.

Voeding
Ik word gevoed tijdens het zeilen op de Waddenzee. Het geluk van zon en wind op mijn huid, het kleurenspel en uitgestrektheid van het landschap, geliefden om mee heen. Maar ook door fysiek bezig te zijn of juist de stilte in te gaan en te mediteren en lezen.

Waarschijnlijk heb je net als ik het verlangen om dat gemak, die lichtheid, mee te nemen in je dagelijks leven. Net als de aanvaarding dat niet alles te sturen is en dingen lopen zoals ze mogen gaan.

Je wil kunnen blijven genieten van die kleine dagelijkse geluksmomenten en wegblijven uit de prestatiedruk.

Hoe brengen we hier ‘vakantie-lichtheid’ in en voed jij jezelf? Zodat je daarmee beter voor jezelf en anderen zorgt?

Tip! Doe elke dag iets dat je fijn vindt en dat je ziel voedt

Iets doen wat niet per se nuttig is, werkt enorm heilzaam. Of dat nou zingen of een mooie podcast luisteren in de auto is, even de natuur in, fysiek bezig zijn zonder moeten, mediteren, lezen. Het helpt je om jezelf geestelijk en fysiek te voeden. Al is het maar 10 minuten per dag, sla het nooit over.

Meer tips? Kijk dan ook bij vakantie-lichtheid in een verantwoordelijk bestaan deel 1, deel 2, deel 3 of download hier kosteloos ons e book.


Ben je als leidinggevende op zoek naar een passende leergang om je wijsheid en resultaten blijvend te versterken in je leiderschap? Er zijn nog plaatsen in de leergang intuïtief leiderschap van dit najaar.

Geschikt als:

  • Je als moderne leider energie over wil houden aan het einde van de week.
  • Beseft dat hoe beter jij verbonden bent met je eigen missie en die van je organisatie, hoe vanzelfsprekender je anderen inspireert en gidst in de continue veranderingen.
  • het tijd is voor een nieuwe ontwikkelingsstap, in een kleine groep met gelijkgestemden.

Deze leergang wordt door deelnemers gemiddeld gewaardeerd met een 9.

 

Jolien helpt leiders vanuit een scherpe intuïtie de juiste beslissingen te nemen voor morgen. Zij is een ervaren coach, trainer en spreker en directeur van Kernzaken. Daarnaast is zij docent en executive coach op Business University Nyenrode.

 

Jolien Slavenburg