Vakantie-lichtheid in een verantwoordelijk bestaan – deel 3

Ook jij kent beslist die bijzondere vakantie-lichtheid! De lichtheid die vanzelf ontstaat, wanneer tijd en moeten geen factor zijn.

Het versterkt zich, wanneer je veel in de natuur bent en als de dagen hun eigen natuurlijke ritme ontvouwen. Het evenwicht verschuift van doen naar zijn. Je hoofd verstilt, je ervaart je omgeving intenser. Landschappen komen sterker bij je binnen en het gevoel van geluk en vrede kan zijn weg vinden.
Ik ervoer dit tijdens het zeilen op de Waddenzee. Het geluk van zon en wind op mijn huid, het kleurenspel en uitgestrektheid van het landschap, geliefden om mee heen, meegenomen worden in inspirerende boeken.

De stilte in
En sterker nog beleefde ik die ruimte tijdens mijn solo-stilte-retraiteweek.
Ik heb die week veel gemediteerd en het is alsof je dan steeds verder opengaat. Het ging steeds minder over mijn sores als persoontje en steeds meer over me verbonden voelen met het grotere geheel, en de energie vrij door me heen voelen stromen. Prachtige boeken met inzichten vanuit de kwantumfysica tot oeroude wijsheden voedden mijn ziel. De ontspanning en het opgaan in iets groters ervoer ik met de dag dieper.

Lijkt nu de klok en alle verantwoordelijkheden je leven weer te bepalen? En wil je toch dat ruime gevoel behouden?

Tip!     Herbeleef dat ruime gevoel

Merk je dat je weer in de denk- of piekerstand schiet, zet dan heel bewust je zintuigen naar buiten verder open. Ervaar de ruimte boven, onder en naast je en voel hoe uitgestrekt die is. Ineens kun je verder kijken en horen, zie je weer wat er allemaal is. En valt je oog op een mooi detail in je omgeving en kun je je verwonderen. Het helpt je om je weer bewust te zijn dat je ‘maar’ een onderdeel bent van een groter geheel waardoor je minder met de illusies van je eigen realiteit samenvalt. Ook de vraag: Wat doet er nu echt toe?, helpt je relativeren.

Meer tips? Bekijk ze bij vakantie-lichtheid in een verantwoordelijk bestaan deel 1 en deel 2.


 

De natuur is een krachtige omgeving om met de juiste begeleiding tot essentiële inzichten te komen over jouw toekomstkoers.

Een coach-yourself- dag in de natuur kan je daar heel goed bij helpen. Nu is het weer er nog geschikt voor.


Liever maatwerk aan de Middellandse zee? Voor jou als leidinggevende in een verantwoordelijke positie, die zich afvraagt of deze setting nog voor je klopt: Kernzaken organiseert speciaal voor jou met Retreat at Sea van 29 oktober t/m 3 november 2018 een exclusieve leiderschap retraiteweek om antwoord te vinden op deze vraag en je toekomstkoers te bepalen. Voor maximaal 3 deelnemers. Deelname op volgorde van inschrijving.


 

Jolien helpt leiders vanuit een scherpe intuïtie de juiste beslissingen te nemen voor morgen. Zij is een ervaren coach, trainer en spreker en directeur van Kernzaken. Daarnaast is zij docent en executive coach op Business University Nyenrode.

 

 

 

 

Jolien Slavenburg