De wijsheid van de nacht

De wijsheid van de nacht

 

Ochtend, ik schiet wakker. Een kort moment registreer ik dat ik totaal ontspannen ben. Dan dringen eerste gedachten mijn dag-bewustzijn binnen en direct bouwt zich een subtiele spanning op in mijn lichaam. Gedachten waar ik niets mee hoef op dit moment van ontwaken. Gedachten over iets lastigs dat me te wachten staat of iets dat gebeurd is. Het diepe gevoel van totale rust en vrede maakt plaats voor subtiele verkrampingen. Ik schiet naar mijn hoofd en probeer daar antwoorden en oplossingen te vinden. Weg ben ik uit die staat waarin mijn adem diep is en ik me in het middelpunt van mijn lichaam bevind.

Terwijl juist die diepe stille ontspanning de meest krachtige conditie is om er helemaal te zijn gedurende de dag. Als ik daarin ben stroomt mijn intuïtie en is het zo veel makkelijker vanuit wijsheid te handelen in lastige situaties.

Is dit herkenbaar voor je?

Hoe fijn zou het zijn als je die stille ontspanning mee kan nemen de dag in en steeds vanuit het gevoel van rust en innerlijke stilte de dingen kunt aanschouwen en doen.

Ik heb een korte super efficiënte oefening ingesproken die je daarbij kan helpen. Je kunt er direct mee beginnen als je wakker wordt en de gedachten je uit je middelpunt halen. En je kunt deze korte podcast er ieder moment van de dag bij pakken als je merkt dat je uit je natuurlijke wijsheid bent.

Laat je me weten hoe dit voor jou werkt?

Jolien helpt leiders vanuit een scherpe intuïtie de juiste beslissingen te nemen voor morgen. Zij is een ervaren coach, trainer en spreker en directeur van Kernzaken. Daarnaast is zij docent en executive coach op Business University Nyenrode.

 

Jolien